По-строго обвързване на някои социални помощи за семействата с посещението

...
 По-строго обвързване на някои социални помощи за семействата с посещението
Коментари Харесай

ГЕРБ: Няма забавачка или училище, няма помощи

 По-строго обвързване на някои обществени помощи за фамилиите с визитата на забавачка и в учебно заведение оферират от ГЕРБ. Това заяви в Народното събрание ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той показа плана дружно с ръководителя на Комисията по образованието и науката Милена Дамянова, заместник-председателката на Комисията по труда, обществената и демографската политика Светлана Ангелова, с министъра на труда и обществената политика Бисер Петков и с министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.
Предложението на ГЕРБ за смяна в Закон за фамилните помощи за деца е - в случай че едно дете има 3 дни отсъствия от предучилищната група в детската градина или 5 образователни часа неизвинени отсъствия в един месец от една образователна година, то фамилията се лишава от месечна помощ за дете за период от една година. Сегашният режим при същия брой отсъствия планува отнемане от помощта единствено за съответния месец.

Предлагаме един извънредно непоколебим режим, задачата е да ангажираме родителите по този начин, че децата да посещават постоянно учебно заведение, уточни Ангелова.

Тя даде образец с една от провинциите на Германия, където в случай че детето не посещава учебни мероприятия даже в период от три дни, фамилията е длъжно да даде писмени пояснение за това.

" Ако фамилията или ученикът получава парични средства, то шефът на учебното заведение е задължен в период до четири дни да уведоми съответната работа за поощряване на образованието. Във Франция да вземем за пример още при първото записване на детето в учебно заведение родителят подписва контракт, с който подсигурява неговото навестяване. Ако детето не посещава учебно заведение, следват още веднъж писмени пояснения, наказания, прекъсване на обществените помощи и даже намесата на прокурор ", добави Милена Дамянова. Тя прикани тази политика да не се приема единствено като политика на наказания.

" Обединени патриоти " също внесоха на 6 март план за промени на Закона за общественото подкрепяне, които плануват получаваните обществени помощи да се обвържат с присъединяване на хората в стратегии за ограмотяване, придобиване на подготовка и полагане на общественополезен труд. Предлаганите нови текстове включват и обвързване на помощите с наложени ограничения за " влияние и образование ".
 standartnews.com
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР